Project: Be the change
Alle deelnemers aan ‘Be the change’ participeren in de BlueMatch Challenge. De winnaars van de Challenge zullen als ‘ambassadeurs van de circulaire wereld’ een inspiratiereis naar India maken.

‘Be the change!' is een educatief programma voor jongeren van 16 tot 22 jaar dat BlueMatch heeft ontwikkeld over de noodzaak, de mogelijkheden én de kansen van een circulaire, duurzame wereld. Leren en ervaren, om zo een visie op de eigen groeimogelijkheden en wensen te ontwikkelen. Het programma wordt aangeboden aan verschillende MBO en HBO opleidingen. Alle deelnemers ontvangen een certificaat.

Een ommekeer naar een 'circulaire' wereld, waarbij we slim omgaan met 'dat wat er is’, gaat niet simpelweg over een paar technologische veranderingen. Het zal vanuit de samenleving gedragen moeten worden. Jongeren kunnen een hoofdrol spelen in deze maatschappelijke veranderingen. ‘Be the change’ is een interactief programma dat inspireert, informeert en activeert. Van bedenker van oplossingen tot ambassadeur van circulair handelen.

Het programma bestaat uit interactieve workshops, praktijkopdrachten en ‘snuffelstages’ bij bedrijven die koploper zijn in circulaire verandering. In een periode van twee maanden vinden acht ‘Be the change’-dagen plaats op verschillende locaties zoals de eigen onderwijsinstelling, BlueMatch-Lab en bij toonaangevende bedrijven in het land. De deelnemers dragen met video’s en vlogs bij aan een actief sociaal media platform.